How to: De 24u Loop

Datum 3 oktober 2021
Categorie Ekonomika

Duizenden studenten, sensatie, boegeroep. Tonnen aan adrenaline, veel druivensuiker en lopers die zich 519 meter lang tot het uiterste drijven om hun vereniging trots aan te doen. Dat zijn een van de vele kernwoorden die de 24 urenloop maken tot wat het is, namelijk het grootste, bekendste en meest studentikoze sportevenement van het academiejaar.
Na een jaar gewurgd te zijn door de corona perikelen, openen dit jaar op 26 oktober de poorten van sportkot weer voor alle Leuvense studenten. Het belooft een weergaloze, met knaldrang gevulde editie te worden waarbij, hoogstwaarschijnlijk, weer alle records gebroken zullen worden.

Ook Ekonomika zal weer van de partij zijn. Ditmaal niet met één, maar twee jaar aan nieuwe, fitte en hopelijk enthousiaste studenten die maar al te graag hun vereniging voor hun eerste keer naar de derde plaats proberen te vuren. Deze fel bestreden derde plaats veroveren we wel niet zonder slag of stoot, integendeel. We hebben jullie ALLEMAAL nodig! Eerstejaars, tweedejaars, derdejaars, masters en ja ook de internationals! Zowel als supporter, als loper! Want…

Als supporter ben JIJ degene die ervoor zorgt dat onze lopers zich mentaal oppermachtig voelen voor ze aan hun ronde beginnen! Zenuwen, gebrek aan vertrouwen in je loopprestaties, stress dat je gaat vallen,… Het verdwijnt allemaal zolang er supporters zijn om je het tegendeel toe te juichen! Zonder supporters geen strijdlust, geen glorie, geen derde plaats!

Als loper ben JIJ waar het op aan komt. Je voelt een prestatiedruk, maar kan die zeker ook aan dankzij de geweldige supporterskern langs de zijlijn. Vanaf jij dan eindelijk de stok in je handen krijgt, draag je de trots van Ekonomika met je mee. Letterlijk én figuurlijk. De adrenaline kick giert aan 200 per uur door merg en been. Al je zintuigen staan plots op scherp met maar één ultiem doel: dat rondje klaren en voor eens en altijd deze prachtige herinnering als Leuvense student met je mee kunnen dragen.

Tips & Tricks

  • Blauw, heeel veel blauw. Zoek alles wat blauw is bij elkaar, doe het aan, en kom supporteren!
  • Oefen de Ekonomika strijdliederen die luidkeels gezongen worden aan onze lopersstand!
  • Neem honing mee om af en toe die kelen te smeren, een goede motor heeft ook smeerolie nodig om volle bak te draaien!
  • Zorg voor goede loopschoenen! Hoe beter de zool, hoe meer veerkracht, hoe groter je passen en hoe efficiënter je energiedistributie!
  • Let op je voeding doorheen de dag! Een zware maag is het laatste wat je wilt. Eet een koolhydraatrijk, licht verteerbare maaltijd twee uur voor je gaat lopen.
  • Drink voldoende water om het opgebouwd melkzuur in de benen af te kunnen voeren
  • Warm lang genoeg aan een rustig tempo op! Dynamisch voor het lopen, statisch erna.

Dus, aan alle FEB studenten, ekonomika liefhebbers, mannen én vrouwen: Ekonomika heeft u nodig, meer dan ooit tevoren. Verenig u, loop en win!!

– Kobe Jennes

Ook interessant
Job fairs Ekonomika

Are you also struggling to find out what type of job you would like to do and which company suits you best? We try to help students solve these difficult...

Bekijk
In gesprek met Luc Sels

Vorige week vrijdag ontvingen we rector Sels op de algemene vergadering van de Studentenraad om in gesprek te gaan met de studentenvertegenwoordigers over het nieuwe Corona beleid aan de KU...

Bekijk
Ekonomika op 3!

26 oktober – het begin van de spannendste 24 uren van het jaar: de 24 urenloop! Iedereen vraagt zich af of het dit jaar eindelijk zo ver is: zullen we...

Bekijk