Home / Bedrijven / H.Essers

H.Essers

Branche Logistiek & Transport
Hoofdkantoor Genk
Over H.Essers

Logistieke dienstverlener H.Essers biedt gepersonaliseerde en geïntegreerde transport- en logistieke oplossingen over heel Europa.

Het bedrijf werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, farmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2020 boekte H.Essers een omzet van €840 miljoen (geconsolideerde jaarrekening H.Essers bv, boekjaar 2020).

Het bedrijf telt momenteel 1.350.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.440 trekkers en 3.816 aanhangwagens en heeft meer dan 6.960 medewerkers verdeeld over 89 vestigingen in 19 landen in West- en Oost- Europa.
Naast de hoofdzetel in Genk (België), heeft H.Essers een tweede thuisbasis in Roemenië.

De sterkte van het bedrijf ligt in de asset-based strategie : het is eigenaar van de vloot, magazijnen en IT-systemen. Dit maakt het mogelijk om een optimale controle over alle strategische processen te behouden. Het familiale karakter van het bedrijf zorgt voor een korte besluitvormingsprocessen. Hierdoor kan H.Essers zeer flexibel inspelen op veranderende klanteneisen en verschuivingen op de internationale markt.

Klantbetrokkenheid

H.Essers beschouwt haar klanten als partners. Wij streven altijd naar een langdurige, vaste relatie en blijven zoeken naar verbetering en optimalisatie. De toegepaste end-to-end-methodiek streeft ernaar gestroomlijnde processen te garanderen. Deze processen worden voortdurend geanalyseerd, geëvalueerd en geoptimaliseerd.

Onze filosofie wordt uitgedragen door gemotiveerde chauffeurs, arbeiders, bedienden en managers die klantbetrokkenheid hoog in het vaandel dragen.

Het resultaat: H.Essers is een betrouwbare en eervolle partner voor al uw logistieke activiteiten. Het bewijs hiervan vindt u terug in de vele langdurige relaties die we hebben opgebouwd met onze huidige partners.

  • >=250 medewerkers
  • Supply Chain
  • Opgericht in 1928
  • Bezoek website
  • Stages
  • Werk
Events waar H.Essers aanwezig is
Er is niks om te laten zien hier, kijk later nogmaals
Contactpersonen van H.Essers
Urszula Klapkowska
Functie Talent Aquisition Specialist