Wie we zijn

Leer hier Ekonomika kennen!

Onze werking

Binnen Ekonomika zijn er heel wat mogelijkheden om je te engageren . Niet alleen is er een rijk aanbod aan Utile, Dulci en Support opportuniteiten, er zijn ook verschillende vormen van engagement. De structuur van Ekonomika wordt hieronder afgebeeld in het kenmerkende ‘huisje van Ekonomika’. 

Ekonomika kent vier vormen van engagement.

Team
Als teamlid zet je je achter een specifiek project binnen Ekonomika. Je organiseert dit mee van A tot Z en zet dit project mee op poten. In het 94e werkingsjaar zijn er teams voor de 24-urenloop, Leuven Case Competition (LCC), Dulci, Revue, Peter en Meter, en Eerste bachelor!

Comité
Wil je je liever engageren voor een volledig jaar? Dan is comité misschien wel iets voor jou! Door middel van de comitéwerking kan je allerlei activiteiten mee organiseren binnen een bepaalde Ekonomika-tak.

Praesidium
Het Praesidium neemt een werkingsjaar lang de leiding op zich en wordt verkozen door de studenten van onze faculteit. In academiejaar 2023-2024 is Ploeg Illuminate het Praesidium van Ekonomika.

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur (RvB) is verantwoordelijk voor de financiële controle en strategische planning van de vereniging. Lees er hier alles over.

Het 16-koppige praesidium

Het praesidium van Ekonomika bestaat uit 16 geëngageerde studenten , elk verantwoordelijk voor een eigen comité. Naast het in goede banen leiden van hun eigen specifieke evenementen, denken zij ook wekelijks samen na over het verdere algemene verloop van de vereniging. Maak snel kennis met Ploeg Illuminate!

Hannah Dewulf

Praeses

Arne Mestdagh

Vice-Praeses Onderwijs

Maar ook…

Ontdek de rest!

Onze missie

Zoals bij elke organisatie is het van essentiëel belang om bepaalde doelen na te streven bij het organiseren van zo’n talrijk aantal evenementen. Om onze eigenheid te behouden, baseren wij ons telkens zo veel mogelijk op de volgende drie kernwaarden:

Vertegenwoordiging

Ekonomika is in de eerste plaats de officiële studentenvereniging van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Als verkozen vertegenwoordigers verdedigen we jullie belangen op allerlei vlakken: onderwijs, studieplekken, faciliteiten, uitgaansleven, … Bij alles wat we doen staat het belang van de 9000 studenten die onze faculteit rijk is, centraal.

Duurzaamheid

Als Ekonomika willen we de student op een wetenschappelijk onderbouwde manier in contact laten komen met het thema duurzaamheid. We kijken daarbij zowel naar hoe we ons intern organiseren, als naar wat we jullie inhoudelijk kunnen brengen rond duurzaamheid. Onze houding is hierbij duidelijk ‘practice what you preach’.

Ontwikkeling

De werking van Ekonomika heeft als doel de studenten iets bij te brengen, op alle vlakken. Daarbij focussen we op zowel een sociale ontwikkeling (met sportactiviteiten, onthaal van studenten, feestjes, onze Ekobar …) als de persoonlijke, professionele ontwikkeling van de student (met jobbeurzen, case competitions, skills development …).

Daarnaast begint elk nieuw werkingsjaar met het uitdenken van een concreet beleid waarop men het verdere verloop van het jaar zal baseren. Wil je meer weten over wat de huidige ploeg in petto heeft voor jou? Of welke algemene en functie specifieke aanpassingen ze hebben uitgevoerd? Lees dan hieronder het beleid van dit werkingsjaar.

Bekijk het beleid!

Join Ekonomika

Heb je ook zin om iets te organiseren?

Bekijk de mogelijkheden