Comité

Een avontuur dat je nooit zal vergeten!

De Comités zijn één van de drie soorten engagement binnen de interne werking van Ekonomika. In tegenstelling tot het team-engagement, dat vaak van kortere duur is, kan je als comitélid je voor een geheel werkingsjaar engageren. Op die manier kan je eind mei samen met je mede comitéleden en Vice-Praeses trots terugkijken op een geslaagd werkingsjaar!

Het comité-lidmaatschap gaat gepaard met meer verantwoordelijkheden en inspraak , maar ook met het realiseren van zaken waar je ongetwijfeld de komende jaren nog met plezier op zal terugkijken. Daarbij krijg je er nog eens een goede portie nieuwe vriendschappen bovenop. 

Wil jij graag je steentje bijdragen, maar ben je nog niet zeker welk comité eventueel bij jou zou passen? Ontdek ze hieronder! 

De comités

Comité Community

Binnen Comité Community werk je mee aan de interne werking van Ekonomika! Met veel enthousiasme werk je mee aan een fantastische studentenervaring vanaf dag 1. Daarnaast probeer je alle comité- en teamleden bijeen te brengen door het organiseren van onvergetelijke bondingsmomenten. Een uiterst belangrijke taak dat de sfeer binnen de vereniging garandeert!

Comité Onderwijs

Als lid van het Comité Onderwijs ga je actief op zoek naar de mening van de student om deze vervolgens bij de universiteit en faculteit te presenteren. Dit doe je door te werken aan duidelijke communicatie en terugkoppeling. Daarnaast organiseer je met Comité Onderwijs de Future Self days  Hierbij kom je in contact met het echte bedrijfsleven en kunnen studenten zo proeven van tal van sectoren tijdens hun major keuze. Ook Ekowiki en PAL vallen onder comité Onderwijs

Comité EkoHub

Bij Comité EkoHub sta jij enerzijds mee in voor het zorgen dat het studiemateriaal vlot en aan scherpe prijzen bij onze studenten geraakt maar anderzijds voorzie je ook de goedkoopste, en lekkerste, broodjes van Leuven! Daarnaast werken jullie er dagelijks samen aan om de service naar een nog hoger niveau brengen. Dit houdt bijvoorbeeld in: een nieuw online bestelsysteem ontwikkelen, het aanbieden van tweedehandsboeken, inzetten op duurzaamheid… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Comité Development

Bij Comité Development bied je de studenten de kans om hun talenten en interesses te ontdekken en vervolgens verder te ontwikkelen, met als doel een optimale voorbereiding op de professionele carrière. Dit doe je aan de hand van het organiseren van drie soorten evenementen, namelijk : Workshops, Lectures en Competitions. Als comitélid Development leer je op die manier alvast de bedrijfswereld kennen en mag je je schouders zetten onder uitdagende, professionele evenementen.

Comité Bedrijvenrelaties

Comité Bedrijvenrelaties vormt de brug tussen de afstuderende economiestudent en de rekruterende werkgever. Met je comité wil je beide partijen op een laagdrempelige manier in contact brengen, om zo de Young Graduates te helpen in het zoeken én vinden van hun eerste droomjob. Dit tracht je te bereiken via Career Brunches, Conversation Fairs, major specifieke jobbeurzen…

Comité Onthaal & Jaarbonding

Comité Onthaal en Jaarbonding heeft sinds jaar en dag het doel om elke student van de FEB zich deel te laten voelen van Leuven, de faculteit en Ekonomika. Je verwelkomt de instromende studenten met een warm hart, en helpt hun met een zo vlot mogelijke integratie in hun studie en studentenleven. Jullie ultieme doel? Een open vereniging zijn en dit uitstralen voor elke FEB student!

Comité Sport&Cultuur

Met Comité Sport wil je elke student prikkelen om zijn of haar studententijd sportief te beleven. Je doet dit enerzijds met een competitief luik waar prestaties centraal staan, anderzijds met een recreatief luik waar jullie iedereen op een ludieke en sportieve manier willen samenbrengen. Dit vindt de student terug in enerzijds de InterFacultaire Bekers en de 24-urenloop en anderzijds in een knaller van een skivakantie, een Schaats TD, … Kortom, sportieve prikkels voor iedereen!

Comité Dulci

Wil jij enthousiast klaarstaan om de economie studenten ’s avonds te verwelkomen met een frisse pint of lekkere cocktail? Dan is Comité Dulci iets voor jou! Krijg bovendien als hoofdtapper binnen dit comité je eigen verantwoordelijkheid en help zo mee aan het werkelijke uitbaten van deze immer sfeervolle fakbar.

Comité IT & Analytics

Comité IT & Analytics bestaat pas sinds kort. Wij beheren deze prachtige site en gaan komend jaar op van alles en nog wat onze leuke analyses loslaten. Zo helpen wij de vereniging met het helpen van jou!

Comité Feest

Ekonomika zorgt al jaren voor de leukste feestactiviteiten in Leuven, waarvoor we onder andere op comité feest kunnen rekenen. Bij Feest start je het jaar met het organiseren van een geweldige Kick-Off TD, inclusief aangepaste inkleding en de meest zotte line-up. De rest van het jaar is gevuld met het organiseren van memorabele cantussen, TD’s, de amusante doop en als kers op de taart een prachtig Gala!

Comité Internationaal

Met Comité Internationaal sta je aan de basis van honderden onvergetelijke uitwisselingen. Enerzijds houdt dit een enthousiaste en hartelijke ontvangst van de inkomende studenten in, inclusief het organiseren van typische Leuvense en Belgische activiteiten. Anderzijds focus je op de zo goed mogelijke begeleiding van de Leuvense studenten die voor het uitwisselingsavontuur kiezen.

Comité Logistiek

Het onmisbare Comité Logistiek staat al jaar en dag paraat om alle Ekonomika-evenementen zo goed als mogelijk te ondersteunen. Dit comité vormt naar aloude traditie al heel snel een hechte vriendengroep die steeds klaarstaat om op een alle problemen zo efficiënt en kwalitatief mogelijk op de lossen. Door een goede planning en ontzettend gemotiveerde comitéleden, realiseren ze vaak meer dan mogelijk wordt geacht!

Comité Marketing

Comité Marketing is onmiskenbaar verbonden met het ervoor zorgen dat alle relevante informatie omtrent de activiteiten van Ekonomika bij de studenten geraakt. Dit doen jullie op een creatieve en duidelijke manier via verschillende kanalen, waarbij jullie telkens jullie artistieke en strategische talenten verder ontplooien. Daarnaast zetten jullie in op de interactie met de student zodat Ekonomika zich kan profilleren als een toegankelijke vereniging!

Comité Financiën

Als Comité Financiën ben je verantwoordelijk voor het bieden van een optimale ondersteuning voor de werking van Ekonomika. Zo zorg je er enerzijds voor dat alle Ekonomika-activeiten vlot verlopen op op financieel vlak. Anderzijds ligt je aandacht op de veiligheid en verzekeringen, controle en opvolging van de voorraden om zo de financiële stabiliteit van de vereniging te waarborgen.