Cultuur

Reizen, Quizzen, Uitstapjes en nog veel meer!

Ben jij de slimste?

De quiz der quizzen, het ultimum der intellect; de Superprestige Quiz! Naar jaarlijkse gewoonte vindt er in oktober de Superprestige plaats! Hier gaan groepjes van vier studenten de strijd aan tegen de andere ijzersterke kandidaten om een deel uit de fantastische prijzenpot te winnen. Vorig jaar bedroeg deze maar liefst €10.000 en werd de quiz gehost door niemand minder dan de ravissante Eline De Munck

Reizen

Samen met heel wat studenten trekt Ekonomika er op uit om verre landen te verkennen. Dit gebeurt in onze typische Utile-Dulci stijl. Zo bezochten we met Ekonomika twee jaar geleden Krakau. Tijdens deze citytrip kregen we een rondleiding in de culturele hoofdstad van Polen en werd er naar hartelust van het bruisende Poolse nachtleven genoten. Daarbij werd er ook een bezoek gebracht aan het aangrijpende Auschwitz.

Ook trokken we naar Cuba tijdens de lesvrije week. Hier bezochten we het indrukwekkende Havana en kregen een rondleiding in de befaamde Havana Club rum fabriek. Verder maakten we een paardentocht door de prachtige Viñales-valleiwaar we kennis maakten met enkele sigarenboeren. We eindigden deze geweldige reis op de zonnige Cubaanse stranden.

Ben jij benieuwd naar onze volgende bestemmingen? Houd dan zeker deze pagina in de gaten voor de nieuwste updates!

Revue

Ieder jaar staat comité Cultuur in voor het ludieke theaterstuk, de Revue. Hierbij worden verschillende proffen op de meest grappige manier nagespeeld waarbij jij en je vrienden vele eigenschappen van hen zullen herkennen. Denk daar nog eens een spannend verhaal bij en dan krijg je een avond bomvol humor en avontuur dat je niet wil missen.

Ben je zelf geïnteresseerd om aan die evenement mee te werken, als acteur of eerder achter de schermen, vul dan zeker onderstaand forum in.

Overige

Verder kan je nog genieten van enkele ontspanningsevenementen zoals de openluchtcinema in de eerste week van het academiejaar en het foodtruck festival.

Je kan verder ook genieten van meer niche evenementen bij de eko@-evenementen. Zo gaan we dit jaar met Ekonomika bijvoorbeeld naar de opera, naar de Stella fabriek en de chocoladefabriek.

Heb jij zin om naar één van deze vele evenementen te komen, houd dan zeker de site en/of de Ekonomika Facebookpagina in de gaten.