Cultuur

Reizen, Quizzen, Uitstapjes en nog veel meer!

Ben jij de slimste?

De quiz der quizzen, het ultimum der intellect; de Superprestige Quiz! Naar jaarlijkse gewoonte vindt er in oktober de Superprestige plaats! Hier gaan groepjes van vier studenten de strijd aan tegen de andere ijzersterke kandidaten om een deel uit de fantastische prijzenpot te winnen. Dit jaar bedroeg deze maar liefst €10.000 en werd de quiz gehost door niemand minder dan de Gilles Van Bouwel!

Reizen

Samen met heel wat studenten trekt Ekonomika er op uit om verre landen te verkennen. Dit gebeurt in onze typische Utile-Dulci stijl. Zo bezochten we met Ekonomika twee jaar geleden Krakau. Tijdens deze citytrip kregen we een rondleiding in de culturele hoofdstad van Polen en werd er naar hartelust van het bruisende Poolse nachtleven genoten. Daarbij werd er ook een bezoek gebracht aan het aangrijpende Auschwitz. Hou zeker onze pagina in de gaten om de bestemming van dit jaar te weten!

Ook hebben we ieder jaar  tijdens de lesvrije week de Ekoreis, die dit jaar door zal gaan naar het prachtige Jordanië. Wat staat ons te wachten in dit mooie land? Een geweldige doorreis, waar we heel veel verschillende dorpen en steden een bezoekje brengen. Zo gaan we het indrukwekkende Petra bezoeken, overnachten in een woestijnkamp, dobberen in de dode zee en nog veel meer! Zin om mee te gaan, stuur dan zeker een mail naar [email protected].

Revue

Ieder jaar staat comité Cultuur in voor het ludieke theaterstuk, de Revue. Hierbij worden verschillende proffen op de meest grappige manier nagespeeld waarbij jij en je vrienden vele eigenschappen van hen zullen herkennen. Denk daar nog eens een spannend verhaal bij en dan krijg je een avond bomvol humor en avontuur dat je niet wil missen.

Ben je zelf geïnteresseerd om aan die evenement mee te werken, als acteur of eerder achter de schermen, vul dan zeker onderstaand forum in.

Overige

Verder kan je nog genieten van enkele ontspanningsevenementen zoals de openluchtcinema in de eerste week van het academiejaar en het foodtruck festival.

Je kan verder ook genieten van meer niche evenementen bij de eko@-evenementen. Zo gaan we dit jaar met Ekonomika bijvoorbeeld naar de opera, naar de Stella fabriek en de chocoladefabriek.

Heb jij zin om naar één van deze vele evenementen te komen, houd dan zeker de site en/of de Ekonomika Facebookpagina in de gaten.