Ekonomika voor bedrijven

Partner worden van Ekonomika?

Recruitment Events

Job Fairs & more

Recruitment aan de FEB campus Leuven wordt volledig door Ekonomika gedragen, met volle steun van onze faculteit. Dit vertaalt zich ook in een sterke samenwerking met de faculteit; een samenwerking waarin we elkaar versterken. De recentste jaren focussen we in de tak van Bedrijvenrelaties op een meer intieme interactie tussen de student en de potentiële werkgever. Dit willen we doen aan de hand van een digitale ondersteuning met de Matching Tool. De Matching Tool laat toe voor zowel studenten als bedrijven een profiel te maken dat ze op basis van gebalanceerde criteria vervolledigen. Het resultaat is een ranglijst van bedrijven met een matching percentage, waardoor de student exact op voorhand weet welke bedrijven relevant zijn voor hem of haar.

Het doel van Ekonomika VZW op vlak van Recruitment is duaal. Onze studenten zo veel mogelijk informatie bieden over de mogelijke jobs, bedrijven, sectoren etc. waar ze terecht kunnen komen na hun studies is een grote prioriteit. Daarnaast willen we de partners van Ekonomika VZW de kans bieden om in direct contact te treden met de vele studenten aan onze faculteit.

Algemene Jobbeurzen

De semestriële Career Brunches zijn reeds enkele jaren één van de succesconcepten van Ekonomika. In de prachtige Universiteitshallen van de KU Leuven kunnen bedrijven en studenten met elkaar kennis maken op een informele manier, terwijl genietend van een receptie. Met telkens meer dan 750 masterstudenten is dit een drukbezocht evenement. De grote diversiteit aan partners uit tal van sectoren en studenten maken van de eerste Career Brunch de ideale kick-off van de recruitmentactiviteiten voor het komende academiejaar. Ook in het tweede semester kan u nogmaals een brede waaier aan studenten aanspreken.
Uit de verschillende bevragingen die wij opstellen, blijkt dat 80% van onze studenten een jobbeurs ziet als de prioritaire manier om aan een job te geraken. Een niet te missen evenement dus.

Career Brunch I – 17 oktober 2023
Career Brunch II – 22 februari 2024

Specifieke Jobbeurzen

Business IT Fair

We richten ons met dit event specifiek op de beleidsinformaticaprofielen aan onze faculteit (de handelsingenieurs in de beleidsinformatica, de masters in informatiemanagement en andere studenten met een interesse voor IT). Dit omdat deze kleine, maar toch enorm begeerde groep studenten via de klassieke events moeilijker te bereiken is.
Verder willen we het event openstellen voor studenten van alle jaren van deze richting, op deze manier kunnen ook lagerejaars met vragen over hun toekomstige job op dit event terecht. Ook opent dit een ideale opportuniteit om o.a. stages bij deze studenten aan te prijzen. Met dit event willen we een 150-tal studenten de kans geven om met een hapje en een drankje kennis te maken met potentiële werkgevers. Een ideale gelegenheid dus om uw bedrijf voor te stellen aan deze groep studenten!

Business IT Fair – 5 maart 2024
Finance Fair

Naar het voorbeeld van de succesvolle edities van de voorgaande jaren organiseert Ekonomika ook weer dit jaar het jobbeurs specifiek voor studenten geïnteresseerd in Finance in samenwerking met het departement Insurance van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Het doel van dit event is, zoals vorig jaar, tweeledig.

Enerzijds willen we de huidige Masters in Verzekeringen, Accountancy & Financieel Management, Auditing en Risk & Finance een zicht geven op de huidige arbeidsmarkt. Dit gebeurt door middel van een informele jobbeurs waar studenten met een hapje en een drankje kunnen kennis maken met toekomstige werkgevers. Anderzijds willen we dit event ook aangrijpen om deze richting te promoten naar Masters Handelsingenieurs, TEW, Wiskunde, Fysica, Statistiek, etc. met een interesse voor Finance.

Finance Fair – 19 maart 2024

 

Supply Chain Fair

Al drie jaar op rij organiseert Ekonomika een jobbeurs specifiek in de Supply Chain, Operations and Planning. Aangezien deze elk jaar opnieuw in de smaak viel bij bedrijven als bij onze studenten, organiseren wij dit academiejaar een vierde editie.
Met deze jobbeurs spreken we vooral studenten aan met afstudeerrichtingen in de Productie & Logistiek en zeker ook industrie, global value chains en nieuwe technologieën. Net als voor onze andere jobbeurzen werken we nauw samen met onze faculteit. Voor dit evenement werken we meer specifiek samen met de Onderzoeksgroep Operations Research and Business Statistics en met de Onderzoeksgroep Productie & Logistiek.

Supply Chain Fair – 13 maart 2024
Internship Fair

Sinds 2008 is het mogelijk voor studenten om een stage op te nemen in hun studieprogramma. We willen het opnemen van stages door onze studenten dan ook sterk promoten. Opdat een stage door de faculteit hiervoor gevalideerd wordt, moeten er echter aan enkele voorwaarden voldaan worden. Graag bekijken wij samen met u of en hoe uw stages hierop afgestemd kunnen worden. De mogelijkheid om dit in te brengen in het studiepakket maakt het stagelopen immers interessanter voor studenten.

Stagebeurs (Leuven) – 9 november 2023
Stagebeurs (Brussel) – 21 november 2023
Statistieken
700
👨‍🎓
Young potentials op onze Career Brunch
15
🧭
Verschillende afstudeerrichtingen van de deelnemers
8
👔
Aantal jobbeurzen
350
👩‍💼
Bedrijven aanwezig
Conversation Fair 2018

Meer informatie?

Indien u graag meer informatie wenst over al onze mogelijkheden bij Ekonomika of indien u graag wenst deel te nemen aan één of meer van onze jobbeurzen, kan u contact opnemen met onze tak Bedrijvenrelaties. Julie en Warre zullen u zo snel mogelijk meer informatie bieden!

Julie Nicasi

Warre Vandevoorde